Om KRIMS og Nepalprosjektet

KRIMS, den kristne medisinstudentforeningen i Bergen, er en uformell, tverrkirkelig forening som er ledet av en gruppe frivillige studenter ved Det Medisinske Fakultet. Gjennom ulike arrangementer arbeider vi for å styrke og utruste våre medstudenter til de utfordringene som vil møte oss i studietiden og i yrkeslivet.

Noen medisinstudenter var på utveksling til Nepal i 2005. Der møtte de kristne medisinstudenter som gjerne ville starte en kristen medisinstudentforening. De var med på å starte opp en slik forening i Nepal, ettersom de manglet økonomiske midler til å få det i gang selv. De har ansatt en studentkoordinator som vi har vært med og finansiert lønnen til. Beløpet vi har støttet dem med har sunket for hvert år slik at de etterhvert skal kunne stå på egne bein økonomisk sett. De har også hatt anledning til å arrangere flere nasjonale konferanser pga. den støtten vi har kunnet gi dem.

I Nepal er helsetilbudet stort sett samlet i de store byene, der legene har gode karrieremuligheter og får godt betalt. På landsbygda derimot, befinner nærmeste lege seg ofte flere dagsreiser unna. Mange av de kristne medisinstudentene i Nepal har en glød for å hjelpe disse menneskene, og ønsker gjennom legetjenesten å kunne være til hjelp for de som trenger det mest i eget land etter endt studietid. De ønsker å gå imot trenden om å bli i storbyene der forholdene og lønnen er bedre og heller jobbe på landsbygda der det er størst behov. Vi håper at det kristne studentarbeidet kan være med å holde denne motivasjonen bevart gjennom studietiden. Dette kan også få store ringvirkninger for de fattige nepaleserne på landsbygda!

I påsken 2015 reiser 10 studenter frå KRIMS til Nepal for å treffe de nepalesiske medisin- og tannlegestudentene. Gjennom denne reisen vil vi etablere et enda nærmere samarbeid mellom våre to søsterorganisasjoner.Turen er fullfinansiert av studentene selv. På denne bloggen kan du lese mer om vårt møte med Nepal påsken 2015. Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Krims til Nepal

Krims til Nepal

16, Bergen

Kristen Medisinstudentforening i Bergen (KRIMS BERGEN) har i mange år hatt et tett samarbeid med vår søsterorganisasjon i Nepal. Nå har ti ivrige studenter lagt påskeferien til landet ved foten av Himalaya for å besøke våre medstudenter og oppleve deres spennende land. Følg oss gjerne på reisen!

Kategorier

Arkiv

hits