Anandaban lepra hospital og møte med nepalske KRIMS (03.04)

I dag dro vi videre fra Kathmandu til et leprasykehus like utenfor storbyen. I utrolig vakre omgivelser med rismarker, store trær og fuglekvitter lå sykehuset og området med blant annet gjestehuset vi bor på. Da vi kom inviterte Dr. Indra oss på et festmåltid av en lunch. Her fikk vi møte familien hans og en del gamle og nye utenlandske arbeidere tilknyttet sykehuset. Flott stemning og mye god mat. Etter lunch fikk vi bli med på visitt på sykehuset. Sykehuset har hovedfokus på behandling av lepra, men tilbyr også annen helsehjelp. I dag var det fridag på sykehuse, men det var likevel en god del pasienter, leger og sykepleiere tilstede. Dr. Indra viste oss rundt på avdelingene og viste og forklarte oss en hel del rundt de ulike pasienttilfellene. De har stort fokus på at pasientene skal bli fungerende i deres egen hverdag og har derfor både fysioterapi og et eget tradisjonelt hus pasientene skal øve på å klare seg selv i et par uker før de blir sendt hjem. 

Etter visittene hadde vi et par timer uten program før vi skulle på møte med den nepalske kristne medisin-og tannlege-studentforeningen. Her var det også flere leger med både ulik nasjonalitet og mengde erfaring. Kvelden innebar middag, lovsang, samtaler, leker, nepalske danseinnslag og en fantastisk versjon av "Så går vi rundtom en enebærbusk" der alle som en (gamle, unge, nepalske, norske...) hoppet og ropte "BUSK". Til tross for at vi hadde øvd flere kvelder på innslaget vårt fikk vi kommentarer om at vi var flinke til å improvisere. Jaja, fint de ble positivt overraska, da! Stemningen var på topp hele kvelden og vi ble bedre kjent med den nepalske gruppa. 

Én kommentar

Ole Jon Bjørkum

05.04.2015 kl.20:57

Ser ut som om dere koser dere, og det kommer dere sikkert til å fortsette å gjøre! :-)

Spesiell hilsen til Ingvild ;-)

Skriv en ny kommentar

Krims til Nepal

Krims til Nepal

16, Bergen

Kristen Medisinstudentforening i Bergen (KRIMS BERGEN) har i mange år hatt et tett samarbeid med vår søsterorganisasjon i Nepal. Nå har ti ivrige studenter lagt påskeferien til landet ved foten av Himalaya for å besøke våre medstudenter og oppleve deres spennende land. Følg oss gjerne på reisen!

Kategorier

Arkiv

hits